Vad är porslinsfaner? Hur tillämpas det?

Porslinsfaner, som appliceras för att säkerställa att tänderna är friska och ser estetiskt tilltalande ut, är en process som appliceras genom att etsa tänderna för att ge plats åt porslinet. Eftersom lokalbedövning används under denna procedur finns det inga problem som smärta och värk. Det är en bekväm process för patienten under och efter behandlingen.

Det är en typ av faner som kan appliceras på trasiga, saknade eller sneda tänder. Det är inte heller en särskilt detaljerad och lång process. Det kan vanligtvis avslutas med några sessioner. Den appliceras genom tandbindning på tanden. Det finns inget sådant som att lossna eller gå sönder efter bindningsprocessen. Efter limning kan tänderna användas bekvämt samma dag. Tack vare dess naturliga struktur skulle det inte vara någon skillnad med din riktiga tand.

Denna applikation, som vanligtvis föredras av personer som inte är nöjda med utseendet på sina tänder, appliceras mest på framtänderna. Det är en avancerad metod som även kan användas för att ge tänderna ett estetiskt utseende.

Efter porslinsfaneringen ändras inte färgen eftersom det är ett slitstarkt material. Även med drycker som te och kaffe som kan ha en gulnande effekt sker ingen gulning på något sätt. Det är också motståndskraftigt mot sträckning och drag. Tack vare dess släta struktur är det mycket svårt att skilja den från den riktiga tanden.

Porslinsfaner används mest för behandling av korroderade tänder, vid behandling av frakturer och sprickor i tänderna, förlängning av korta tänder orsakade av genetik etc., fixering av mellanrum i tänderna, för att den milda tandförvrängningen ska få en estetiskt vackert leende under dentala leendedesign. Den porslinsfanerbehandling vi tillhandahåller i Antalya kan appliceras på alla tänder såväl som endast de tänder du specifikt väljer.

Förutom det är implementeringen inte lämplig för de fall som har underkäken mer framåt än överkäken, med aggressiva tänder sammanbitna, vanor som nagelbitning eller pennbitning, överdrivet snedvridna tänder, ruttnelser eller frakturer som inte tillåter faner, i sjukdomar som orsakar svaghet i tandemaljens anslutning.

Livslängden, hållbarheten och motståndskraftiga strukturen hos porslinsfanéren är extremt lång eftersom den är utvecklad med en speciell teknik. Men självklart måste du ta väl hand om din tandhälsa och få regelbundna tandläkarkontroller. Om du värnar om din tandhälsa kan du få mycket längre och högre kvalitetsresultat sett till dess livslängd.

I de fall då tandhälsan inte görs ordentligt kan tandköttsnedgången uppstå. I sådana fall kan man säga att användningstiden varierar från patient till patient.

Om proceduren görs korrekt orsakar den inte karies eller skadar tandköttet. Det finns dock inget som heter att skydda dina tänder från att ruttna när du har porslinsfasader. Du bör också ta väl hand om din mun- och tandhälsa efter att faneret är gjort.