Tandköttsblekning

Tandköttsblekning är ett utmärkt sätt att få ett bättre leende. Alla vill le så vackert som möjligt, men det är inte alltid möjligt på grund av problem med tänderna eller tandköttet. Även om tandproblem är vanligare i samhället, lider vissa människor av mörkt tandkött.

I det här inlägget kommer du att lära dig allt om tandköttsblekning , med början i definitionen , inklusive orsakerna och resultaten av en sådan procedur. Det finns också användbar information om andra detaljer om tandköttsblekning som kostnad, varaktighet och alternativ utomlands. Fortsätt läsa!

Vad är tandköttsblekning? (depigmentering)?

Tandköttsblekning , även känd som tandköttsdepigmentering , mörkt tandköttsbehandling, tandköttsblekning/blekning, är en snabb och relativt smärtfri kosmetisk behandling. Ingreppet utförs med en mjukdelslaser. Lasern är riktad mot de svarta eller bruna fläckarna på tandköttsvävnaden och dessa mörka nyanser försvinner. Även om många patienter genomgår denna behandling för att bli av med sitt mörka tandkött, finns det också personer som får denna behandling gjort för att få jämnt rosa tandkött över hela munnen.

Vad orsakar mörkt eller fläckigt tandkött? 

Gingival pigmentering kan uppstå av en mängd olika anledningar. Ibland kan till och med mer än en orsak spela en roll i detta problem. Här är de möjliga orsakerna till mörkt tandkött;

melanin

Melanin produceras naturligt i vår kropp och ger vår hud den färg den är. En högre melaninhalt leder till en mörkare färgning av vår hud, hår eller ögon. På samma sätt leder melanin i tandköttet till bruna eller till och med svarta fläckar.

En hög nivå av melanin i kroppen beror på ärftliga och etniska faktorer. Till exempel tenderar personer med mörkare hud att ha mörkare tandkött.

Rökning

Rökning orsakar som bekant missfärgning på tändernas yta. Det är därför inte konstigt att tandköttet också blir mörkare. Det är dock inte så att röken lägger sig direkt på tandköttsvävnaden. Istället är historien lite annorlunda. Nikotinet i tobak uppmuntrar en högre mängd melanin i cellerna, vilket gör att kroppen producerar mer melanin än vanligt, vilket resulterar i mörkt tandkött.

medicin

Vissa mediciner har negativa effekter på hud- och tandköttspigmentering. Som ett resultat kan de leda till mörkt tandkött. Men mörka fläckar på tandköttet som orsakas av medicinering försvinner vanligtvis när patienten slutar ta medicinen.

Akut nekrotiserande ulcerös gingivit

Akut nekrotiserande ulcerös gingivit kallas även dikesmun. Det är en tandlossningssjukdom som orsakas av överskott av bakterier. Eftersom det är en relativt allvarlig infektion kan akut nekrotiserande ulcerös gingivit orsaka smärtsamt tandkött, hög feber och dålig andedräkt samt missfärgning och pigmentering av tandköttsvävnaderna. Missfärgningen orsakas vanligtvis av den döda vävnaden, som är grå eller svart.

Är tandköttsblekning säker?

Ja, tandköttsblekning är säker. Din mun är bedövad och den mörka vävnaden på ytan avlägsnas försiktigt med hjälp av en mikrodermabrasionsprocedur eller laserteknik. Du kan få resultatet samma dag.

Är tandköttsblekning smärtsamt?

Nej Tandköttsblekning är en icke-invasiv procedur som inte kommer att orsaka dig mycket smärta. Även om du kommer att känna lite obehag, är det lätt att bära. Du kan känna tandköttskänslighet strax efter ingreppet, men detta är tillfälligt.

Vilka är biverkningarna av tandköttsblekning?

Tandköttsblekning har en omedelbar effekt på ditt tandkött och du kan inte förvänta dig några biverkningar av tandköttsblekning . Efter blekningen kan du känna en lätt känslighet under en tid, men detta leder inte till betydande obehag eller smärta. Patienter kan äta och tala normalt direkt efter tandköttsblekning.

Hur fungerar tandköttsblekning?

Tandläkarvetenskapen försöker hitta nya och bättre sätt att bleka tandkött , och den gör stora ansträngningar för att utveckla ny teknik som flytande kväveassisterad tandköttsdepigmentering ( LNAGD ). Även om forskare strävar efter förbättringar, finns det två vanliga behandlingar för tandköttsblekning som används i stor utsträckning på tandvårdskliniker idag: laserbehandling och mikrodermabrasion. Här är detaljerna för varje behandlingsteknik:

Teknik för blekning av tandköttet med laser

Lokalbedövning kan krävas för behandling innan processen börjar. En laser används sedan för att depigmentera tandköttet. Melaninpigmenten i tandköttscellerna absorberar lasern. Lasern värmer upp cellerna tills pigmenten skadas. De skadade cellerna bryts naturligt ner av kroppen. Därefter börjar nya celler föröka sig med mindre melanin, och ditt tandkött kommer att se rosa ut den här gången.

Teknik för blekning av tandköttet med mikrodermabrasion

Mikrodermabrasionsproceduren liknar peelingproceduren inom dermatologi. Först appliceras en blekningsgel på tandköttet, som sedan avlägsnas tillsammans med den mörkare tandköttsvävnaden på ytan. Det nya rosa tandköttet kommer att dyka upp efter att den gamla vävnaden har tagits bort helt.

Hur lång tid tar tandköttsblekningsbehandlingen?

Gummiblekning tar cirka 45 minuter. Beroende på lokalbedövning kan du behöva vänta lite innan processen börjar. Men i många fall kan du bli av med mörkt tandkött på mindre än en timme.

Vad är tandköttsblekningsprodukter?

Bortsett från bedövningen innehåller tandköttsblekningsbehandlingen en tandköttsgel och sprutor för att applicera gelen.

Föredrar du laserteknik används endast speciella laserapparater för behandlingen.

Hur länge varar effekten av tandköttsblekning?

Som redan nämnts tar tandköttsblekning mindre än en timme. Effekten av proceduren varar dock ganska länge, särskilt i fall som orsakas av yttre faktorer som rökning. Även om det vackra rosa tandköttet hos vissa patienter förblir sin färg i 20-25 år, är effekten i de flesta fall permanent. Så du kan njuta av ditt friska rosa tandkött hela livet. Men i fall med genetiska orsaker är denna effekt inte möjlig. I dessa fall avtar effekten av tandköttsblekning efter några år.

Hur mycket kostar tandköttsblekning?

Kostnaden för en tandköttsblekning beror på arbetet som utförs på ditt tandkött. Om du till exempel bara har depigmenterat övre eller nedre tandköttet kommer du att betala mindre, men du kommer att behöva betala mer om du behöver depigmentering för båda tandköttet. 

Det finns några andra faktorer också. Till exempel är graden av missfärgning en faktor. Också var tandköttet är pigmenterat är en annan faktor att ta hänsyn till. Slutligen kan djupet av missfärgning också påverka priset på tandköttsdepigmentering.

Vad ska jag göra för eftervården av tandköttsblekning?

Återhämtningstiden efter en tandköttsblekningsbehandling är ganska kort. Men som alla andra tandingrepp måste du följa några eftervårdsinstruktioner. Några vanliga eftervårdsinstruktioner är följande:

– Håll dig borta från rökning

– Håll dig borta från alkohol

– Äta hälsosamt

– Borsta tänderna försiktigt

– Undvik mat som kan skada din tandköttsvävnad

– Glöm inte ditt uppföljande möte med din tandläkare.

Gummiblekning utomlands: DTG tandklinik

Tandköttsblekning är en enkel men livsförändrande tandbehandling. Du behöver inte le med mörkt tandkött. Men då behöver du inte heller spendera en förmögenhet på denna behandling.

Tandvård utomlands är inte längre en dröm. Miljontals människor reser till andra länder för att få bra tandvård utan att investera mycket tid och pengar. De lär också känna nya kulturer och har en trevlig semester i andra länder.

Turkiet, som ligger vid korsningen av Europa, Asien och Afrika, är en av de bästa destinationerna för tandvård. Det finns många tandvårdskliniker och kvalificerade tandläkare, särskilt i större städer som Istanbul. Priserna är otroligt billiga och kvaliteten på sjukvården är utmärkt. Många människor från olika delar av världen föredrar Turkiet för sina stora tandingrepp som implantat , faner , kronor eller kosmetisk tandvård . Landet är också mycket lovande för turister. Du kan njuta av historia, naturlig skönhet och kultur på ditt besök i Turkiet.  i Istanbul är en av de bästa tandvårdsklinikerna du kan hitta i Turkiet. Vi är dedikerade till att förse dig med bästa kvalitet, klinisk expertis och tandteknik för att lösa dina tandproblem. Vi har kvalitetsstandarder som vi strikt följer för varje patient och varje behandling. Om du vill ha mer information om tandköttsblekning på DTG Tandläkare Antalya kan du se vår tandturismprocess eller kontakta oss direkt.