Tandblekning i Antalya Turkiet

Är du en av dem som drömmer om ett omedelbart vitt leende? Med rätt tandvård och användning av högkvalitativa produkter är strålande vita tänder möjliga. Vi vet att mycket har sagts i ämnet, men ibland är nyckeln till vita tänder bara några enkla knep som vi enkelt kan införliva i vardagens liv och rörelse.

Ta en titt på våra artiklar nedan för att lära dig mer om de olika tandblekningsteknikerna som kan användas både professionellt och hemma. Vi är med dig om orsakerna till missfärgade tänder, orsaker till gulfärgade tänder , sätt att bleka dina tänder och mer.

Kom ihåg att ett omedelbart vitt leende kräver mer än bara vita tänder. Korrekt munhälsa är viktigast av allt. Läs vidare för att ta reda på mer.

tandblekning

Tandblekning är en blekningsmetod som används för att återställa utseendet på tänder som har tappat sin vithet med tiden. Med tiden förvandlas emaljskiktet på tänderna till en mer porös struktur. Tandblekningsmetoder används på grund av obehag orsakat av fläckar och missfärgning på emalj- och dentinskiktet till följd av intensiv användning av te, kaffe, cigaretter och liknande färgämnen.

För tandblekningsmetoder söker de flesta efter produkter och enheter som ” tandblekningsgel “, ” tandfläckar “, ” tandblekningsanordning ” , ” tandblekningstejp ” medan de letar efter saker som blekar tänderna. Dessa metoder är definitivt inte hälsosamma. Naturlig tandblekning utförs av läkare. Vi råder dig att inte använda produkter som gel eller färg utan läkares godkännande. Tandblekning med gel kan skada dina tänder permanent.

Den mest effektiva tandblekningsmetoden utförs under kontroll av en läkare. Tandblekning bör inte göras omedvetet hemma.

Vi har berört vad som är processen för tandblekning och nu ska vi svara på frågor som Hur man bleker tänder, Hur kan jag bleka mina tänder, Finns det ett tandblekningsmedel, Är tandblekning skadligt, Hur mycket är tandblekning”. Det finns två typer av tandblekning, som kallas “hemma” och “på kontoret”.

Appliceringen av tandblekning är inte skadlig, men innan denna process genomförs måste tänderna först rengöras. Efter den externa blekningsprocessen varar vitheten cirka 4-5 år, men denna period är kortare för personer som röker, te, kaffe.

På frågan om det finns ett tandblekningsmedel råder vi dig att inte ta någon medicin utan medicinsk rådgivning.

Hur går tandblekningsprocessen till?

Det finns två olika appliceringsmetoder för tandblekning, hemma och på kontoret. Vid båda typerna av blekning undersöks först personens mun och om inget står i vägen för processen tas ett beslut om vilken typ av blekning som ska utföras. Eftersom vi berörde tandblekning på ett litet sätt kan vi prata om tandblekning och tandblekningsmetoder.

Tandblekningsmetoder

Tandblekningsmetoderna varierar. Typer av tandblekningstillämpningar är indelade i två typer: tandblekning hemma och tandblekning på kontoret.

Vad är tandblekning hemma? (blekning hemma)

En av de mest populära teknikerna för tandblekning är tandblekning hemma. Om man efter undersökningen beslutar sig för att bleka tänderna hemma görs mätningarna på tänderna och tunna, genomskinliga och helt omslutande plack görs enligt dessa mått i laboratoriet. På dessa plack applicerar patienten gel i den form och mängd som rekommenderas av läkaren, och placket appliceras på tänderna .

För att blekningsgelen inte skadar tandköttet bör den del som svämmar över från placken torkas av med en fuktig bomullsrondell. Standbytiden är cirka 5-7 timmar. Antalet användningar beror på läkarens rekommendation och det är mycket viktigt att använda det regelbundet under denna period för att få maximala behandlingsresultat. Denna tandblekning är ingen hemtandblekning utan en tandblekningsmetod som bör göras på kliniken.

Vad är kontorstandblekning? (kontorsblekning)

Det är en blekningsmetod som används på kliniken av läkaren. Det är en av de mest föredragna applikationerna för tandblekning. Efter att tänderna har torkat appliceras en skyddande gel på tandköttet för att förhindra att blekmedlet skadar dem och de fryses med hjälp av ljus. Blekningsgelen appliceras sedan på tändernas främre ytor och fördelas jämnt. Olika företag har olika applicerade produkter. För vissa produkter tar det cirka 20-40 minuter. Det finns ljusaktiverade och ljusaktiverade varianter. För ljusaktiverade tänder utsätts tänderna för ljus under denna tid. En laser kan också användas som ljuskälla. För produkter som aktiveras utan ljus kan detta vara att föredra eftersom användning av ljus minskar tiden.

Det är den dubbla gelapplikationen som vi föredrar mest bland flera produkter som har utvecklats för blekning på kontoret under de senaste åren. Detta system går ut på att blanda och applicera två olika geler som blekar och stärker tänderna. Med detta system är det möjligt att bleka tänderna smärtfritt i en session.

För att se effekten av den omedelbara tandblekningsprocessen är det nödvändigt att avstå från att konsumera mat och dryck som innehåller färgämnen i 48 timmar efter blekningsprocessen. Under denna tid fortsätter blekningsprocessen, färgämnena som ska användas kan påverka denna process negativt. Om tänderna är mycket känsliga efter blekning kan även fluor ges. Efter blekningen har du chansen till ett estetiskt leende. För den som vill ha snabb tandblekning kan vi rekommendera blekning på kontoret.

Vad ska göras innan tandblekning?

Individer som vill bleka sina tänder bör gå igenom en preliminär förberedelseprocess innan denna procedur. Naturligtvis bör denna process vara en process som bestäms och kontrolleras av den medicinska specialisten. Hälsoproblem på befintliga tänder och tandkött bör åtgärdas före tandpolering.

Till exempel bör kariesan hos patienter med kariesbehandling behandlas först, nödvändiga behandlingar ska ges till dem med tandköttsproblem och tandstenen ska rengöras.

I en situation där kariesen inte rengörs kommer gelämnena som ska användas för att bleka tänderna in i tandens djupa vävnad och korsar kariesen. När detta händer kan oönskade resultat uppstå och skadan kan bli extremt allvarlig. Blekningsprocessen bör inte användas på personer vars emaljintegritet äventyras och sprickor finns.

Vad bör man tänka på efter tandblekning?

Mat som innehåller färgämnen bör inte konsumeras förrän 2-3 dagar efter blekning. Sur mat och dryck bör undvikas några dagar efter ingreppet, sur mat kan skada tänderna. Även här ska tänderna inte borstas hårt några dagar efter tandblekning och ska rengöras så skonsamt som möjligt med en extra mjuk tandborste.

Om blekande tandkräm ska användas som komplement ska den användas en vecka efter ingreppet och en gång om dagen och borstningen ska fortsätta med vanlig tandkräm till dagens övriga måltider. Om tänderna är känsliga är det vettigt att använda desensibiliserande pastor.Fluor kan appliceras efter blekningsprocessen, beroende på tändernas tillstånd.

Om du vill prata med vår tandläkare om dina tandbehandlingar kan du kontakta oss via telefon eller WhatsApp .

Whitening – Upplev en helt ny känsla med dina tänder.

Alla har inte naturligt vackra vita och glänsande tänder. Beroende på deras individuella struktur, funktion och munflora har människor olika tandfärger. Vissa rätter och lyxrätter som cola, te eller kaffe är också ansvariga för missfärgningar och även rödvin lämnar spår. Vissa läkemedel och genetiska arvsmönster leder till missfärgning av tänderna och rester.

Med hjälp av professionell tandblekning i Turkiet arrangerad av DTG Tandläkare i Antalya kan du förverkliga din dröm om vackra vita tänder! Kontakta vårt team, ställ dina frågor och boka tid med kort varsel!

Blekningsbehandling av dina tänder – procedur och verkningsmekanism

Avluftningen utförs med väteperoxid (H2O2). Detta är ett ämne som leder till en kemisk reaktion på tandytan – oxidation. Processen tar bort fläckar och bleker tänderna. Vitning med ca 2-3 ljusstyrka är möjlig. Alla har en naturlig tandfärg, som kan återställas genom blekning. Ditt team av tandläkare i Turkiet lägger stor vikt vid ett naturligt utseende och väljer en färg på dina tänder som passar dig.

Process – Tandblekning

Med en blekning ser ditt leende naturligt och friskt ut, eftersom döda tänder också kan blekas. Det är viktigt att komma ihåg att med tänder som har genomgått rotbehandling måste blekmedlet föras in i den öppna tanden. Detta kallas intern blekning.

Det finns flera sätt att bleka friska tänder: du kan använda blekningsprodukter som du kan använda hemma eller på tandläkarmottagningen för klinisk blekning. Ditt team för estetiska resor i Turkiet kommer att göra detta åt dig. Efter att ha valt hemblekningsversionen får du en individuellt förberedd konstgjord skena. I denna skena måste patienten fylla på appliceringssubstansen. För att försiktigt bleka tänderna bör du bära skenan i 4-6 veckor. Dessutom bör patienter regelbundet besöka en tandläkare för en undersökning.

Om du väljer klinisk blekning kan vi utföra blekningen med ett högkoncentrerat blekmedel (>0,1 5 H2O2). Tandköttet ska skyddas med gummimanschetter eller ett tätningsmaterial så att blekmedlet bara verkar på tänderna. I nästa steg appliceras blekningsmedlet direkt på tänderna – kontrollerat av din tandläkare. I slutet av proceduren avlägsnas blekmedlet helt. Om du fortfarande inte är nöjd med resultatet kan proceduren upprepas efter några dagar.

Om du är intresserad av att få dina tänder bleka under din vistelse i Turkiet, fråga vårt Estetiska reseteam i Antalya så hittar vi en lämplig tandläkare för dig! Vi rekommenderar våra patienter att utföra en professionell tandrengöring innan blekning för att effektivt ta bort oönskade avlagringar.

Kan jag bleka mina tänder hemma?

Ja, för hemblekning får patienterna en syntetisk skena med blekmedel och kan göra blekningen själva hemma i flera veckor.

 Är det möjligt att bleka tänderna med blekmedel?

Internet är fullt av tips om hur du själv kan bleka tänderna, till exempel med bakpulver, citron, olivolja med mera. Dessa åtgärder bör vidtas med största försiktighet och vi rekommenderar inte att du använder dem. Mycket snabbt förstörs den avgörande emaljen och bakterier kan flytta in i den inre delen av tanden för att ytterligare förstöra den!


Vad kostar det att bleka av en tandläkare?

Kostnaderna beror på vilken typ av blekning och i vilket land eller plats du frågar en tandläkare. I Turkiet kan du inte bara spara pengar genom att välja DTG Tandläkare tandblekning, utan du kan också njuta av din semester och gå hem med ett ljust vitt leende!

 Hur länge håller tandblekning?

Effekten av tandblekning varar ungefär ett år, ibland lite längre.

Jag är kampanjtext. Klicka på knappen Redigera för att ändra denna text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tack vare tandblekningsprocessen kan du få upp till 3-6 nyanser av vitare tänder på bara 45 minuter. Priser och metoder för tandblekning är en av de mest eftertraktade ingreppen på internet och de vanligaste ingreppen på kliniker nuförtiden. Anledningen är enkel:

Ingen av oss gillar ett gult leende.

Så vad är den bästa metoden för tandblekning?

Om du funderar på att bleka tänderna är den här guiden precis för dig!

I den här artikeln har vi försökt förklara för dig om ingreppet har risker, vilka som är de mest effektiva teknikerna, lasertandblekningspriser och vilka som är de säkraste metoderna.

Vad är tandblekning?

Tandblekning, nämligen blekning; Det är processen att ta bort kromogenerna (fläckar) i de inre lagren av tänderna genom kemisk nedbrytning genom att applicera en tandblekningsgel som innehåller väteperoxid (H2O2) på tänderna.

I blekningsapplikationer är det viktigt att avgöra om fläcken på tänderna orsakas av en inre kromogen eller en extern kromogen.

Yttre fläckar som te, nikotin, tandsten tas bort på kliniken med hjälp av ultraljud eller manuella apparater.

Invändig färgning ligger mellan mikrosprickorna i din emalj och djupt i dentinlagret under emaljen. och tandblekningstillämpningar; Dessa fläckar tas bort.

Många av de blekningsprodukter du hittar i mataffärer och på apotek innehåller slipande partiklar för att ta bort yttre fläckar på tänderna och mer rengöringsmedel än vanliga tandkrämer.

Resultatet som erhålls med den utlovade vitheten under marknadsföringen av dessa produkter är helt annorlunda.

Hur fungerar det?

För att ta bort den inre fläcken på tänderna måste det kemiska medlet nå fläcken. Väl; Yttre fläckar, till exempel orsakade av faktorer som rökning, te, kaffe och vin, måste rengöras först.

Väteperoxiden som finns i den applicerade blekningsgelen penetrerar tandemaljen för att nå de molekyler som orsakar missfärgning.

Med aktiveringen av gelén dissocierar syreatomerna och bryter de bindningar som håller ihop de färgade molekylerna, vilket gör att de kan röra sig bort.

Som ett resultat av blekningen av dentinet under det mycket genomskinliga yttre lagret av tanden, ser tänderna vitare och ljusare ut.

Den största faktorn för tändernas känslighet som ett resultat av appliceringen är faktiskt gelens penetration i dentinet.

På grund av att tandblekningsmetoder har använts under en relativt lång tid är man nu medveten om vissa risker som ökad tandkänslighet och tandköttsirritation, och denna känslighet kan undvikas.

Metoder för tandblekning:

Det finns tre grundläggande metoder för att bleka levande tänder.

Kontorstyp (med laser)

Hustyp

Produkter för bänkskivor

Lasertandblekning: I tandblekningsproceduren med laser används en blekningsgel med högre koncentration (25-40 % väteperoxid) jämfört med system av hemtyp.

Den största fördelen med denna metod är att kontrollen är helt i en professionell person. Tandläkaren kan avbryta proceduren när den avsedda färgen/effekten uppnåtts.

Den blekningsgel som används i proceduren; Den behöver intensivt blått ljus med en våglängd mellan 480 – 520nm för att aktiveras.

I laserblekningsapplikationer är det en blekningsgel som huvudsakligen tillhandahåller blekningsprocessen. När lasern eller det aktiverande ljuset träffar väteperoxiden påskyndas nedbrytningen av gelén.

Väteperoxid (H2O2) i den aktiverade gelén; Det sönderdelas till vatten (H2O) och syre (O) atomer. Det frigjorda syret visar den naturliga blekningseffekten på tänderna.

Efter cirka 30 minuters applicering är tänderna märkbart vitare. Ytterligare procedurer kan krävas för optimala resultat och långvarig blekning.

Dessutom är avgifterna för lasertandblekning lägre än i hemapplikationer.

Hur görs det?

Laser tandblekning appliceras på vår klinik i Antalya i 15 minuter per session. I allmänhet uppnås den önskade nivån av blekning i en enda session.

Gelen som används här; Eftersom det innehåller en hög koncentration är det viktigt att vidta skyddsåtgärder.

Peroxidbrännskador kan uppstå om blekningsgelen kommer i kontakt med slemhinnor i mun, kinder eller läppar.

Dessutom finns det konstant saliv på tungan, inre läpparna och kinderna. Kontakt av saliv med blekningsgelen minskar avsevärt gelens blekande effekt.

Användning av glasögon av patienten och läkaren under appliceringen kommer att förhindra skador såsom stänk av laser/ljuskälla eller peroxid i ögonen.

Procedurstadier

Det är möjligt att uppnå resultat på mycket kort tid jämfört med applikationer av hemtyp i de procedurer som tillämpas på kliniken.

1- Tandrengöring;  Innan man påbörjar lasertandblekningsprocessen görs en professionell tandrengöring på vår klinik i Antalya, och tandsten, tandsten och alla och yttre fläckar på tänderna tas bort.

2- Färgdetektering och fotografering; Med hjälp av en skala på rena tänder mäts och fotograferas den aktuella färgen på dina tänder, så att du kan se hur effektiv proceduren är i slutet av sessionen.

3- Vidta skyddsåtgärder; Din tandläkare placerar en speciell upprullningsanordning i din mun. Denna plastbit; Det förhindrar att kinder och läppar kommer i kontakt med tänderna. Även språk; Den kan inte röra tänderna och blekningsgelen genom att röra den här delen från insidan. Efter isoleringen av de omgivande vävnaderna bör kontakt med gelen förhindras på tandköttet som fäster vid tanden. För detta används speciella gummibarriärlacker. Gingival barriär; Så fort den appliceras fastnar den på tandköttet och förhindrar blekningsgelen som kommer i kontakt med tandköttet.

4- Applicering av Whitening Gel; Tandblekningsgel appliceras på alla synliga ytor av tänderna, varken för tjocka eller för tunna, och lämnar inga luckor. Den applicerade gelén aktiveras av ett speciellt blått ljus och nedbrytningen av gelen påskyndas.

5- Whitening Process; Den aktiverade gelen stannar i munnen i genomsnitt 15 minuter i varje session och visar sin blekande effekt under denna tid. Efter 15 minuter rengörs blekningsgelén från munnen och blekningen av tänderna kontrolleras med hjälp av färgskalan. I de fall där tänderna inte blekar på önskad nivå kan din tandläkare upprepa sessionen upp till tre gånger på ett enda besök.

Det finns ingen regel om att sessionerna ska vara 15 minuter vardera. Tidsluckor på 5 och 8 minuter är också tillgängliga på de flesta enheter. I sällsynta fall, inom 48 timmar efter blekningsprocessen; Hos vissa personer kan en kortvarig plötslig tandkänslighet kännas. Vid överkänslighet kan din tandläkare applicera fluor eller rekommendera att använda en desensibiliserande tandkräm.

Saker att uppmärksamma

Saker att tänka på innan blekning

Innan du påbörjar tandblekningsprocessen bör några punkter utvärderas av din tandläkare. Är tandstrukturen och emaljen frisk? Finns det beläggningar eller fyllningar på tänderna? Finns det några tänder som tappat sin vitalitet, blivit nekrotiska eller genomgått en rotbehandling? Finns det tandkänslighet och rotöppningar i tandhalsens områden? Röker du, överdriven användning av kaffe, te eller vin?

Hos patienter med avancerade tandköttsproblem bör tandköttsbehandlingen avslutas innan blekningsprocessen påbörjas.

I de fall rotytorna är exponerade på grund av tandköttsnedgång, bör blekgeléns kontakt på de öppna rotytorna vara väl isolerad eftersom det kan orsaka svår smärta.

Saker att tänka på efter proceduren

Du bör vara uppmärksam på följande inom 24 timmar efter att tandblekning har applicerats på vår klinik i Antalya.

Du bör hålla dig borta från mörkfärgade drycker som te, kaffe, vin, fruktjuice.

Du bör undvika att konsumera mörkfärgade livsmedel som rött kött, sojasås, choklad och all mat och dryck som kan fläcka den vita skjortan.

Du bör inte röka under de första 24 timmarna. Det kan orsaka gulfärgning av dina tänder.

Du bör undvika att använda färgad tandkräm, färgande läppstift eller munvatten.

Efter blekningsprocessen; Du kan konsumera livsmedel som kyckling, vit fisk, pommes frites, fetaost, blomkål, äggvita, frukostflingor, banan, yoghurt, vitlök, vanlig sås, pasta, flingor, lättmjölk, läsk, vitt vin. Du kan konsumera drycker som gin och tonic, vodka tillagad som en klar cocktail.

Vem är det lämpligt för?

Tandblekningsapplikationer är lämpliga för personer med friska tänder och tandkött. Bland några patientgrupper för vilka blekning inte är lämplig kan vi räkna följande.

Tandblekning tillämpas inte och rekommenderas för personer yngre än 18 år på vår tandklinik i Antalya. Detta beror på att hos personer under 18 år är tandmassan stor och tänderna kan bli känsligare efter blekningsproceduren.

Whitening rekommenderas inte för gravida kvinnor och ammande mödrar. Effekten av blekningsgelen på barnets utveckling i livmodern är okänd. Dessutom appliceras inte blekning på personer som är allergiska mot väteperoxid.

Individer med känsliga tänder och tandkött bör genomgå en detaljerad undersökning innan blekningsprocessen. Beroende på tandköttsnedgången i tandhalsen kan dessa områden på tänderna vara känsligare. Beröring av blekningsgelen med känsliga delar av tanden kan orsaka svår smärta.

Blekning rekommenderas inte heller för personer med felaktiga tandfyllningar och restaureringar. Före blekningsprocessen bör felaktiga restaureringar behandlas och utsatta skadade områden bör stängas.

Om du har skadade tänder i munnen bör de behandlas innan blekning. Som ett resultat av att blekningsgelen läcker in i denna kariösa hålighet kan den komma i kontakt med det känsliga dentinet och utlösa smärtbildning.

Om en behandling såsom någon fyllning eller porslinstandbeläggning planeras, bör blekningsprocessen göras före dessa behandlingar.

En snövit vithet kan inte uppnås med tandblekningsavgifter och metoder. En naturlig vithet kan dock endast erhållas. Därför bör dina förväntningar vara realistiska. Annars kan resultaten orsaka besvikelse för dig.

Överblekning kan resultera i missfärgade, genomskinliga tänder. Därför rekommenderas det att konsultera din tandläkare innan du upprepar blekningsprocessen.

Blekningsprodukter kan vara ineffektiva eller otillräckliga för missfärgningar som orsakar strukturell deformation av tanden, såsom tetracyklin eller fluorosmissfärgning.

Är tandblekning skadligt?

Blekningsprocessen är en mycket pålitlig applikation när den appliceras professionellt och korrekt. Tandemaljen är resistent mot blekningsgel och reagerar inte.

I kontorsapplikationer som vanligtvis används på kliniken observeras inga komplikationer under eller efter proceduren.

Antalya är ett bra resmål för tandblekning

Tandblekning är en av de mest pålitliga behandlingarna vi tillämpar på vår klinik i Antalya. Många människor som bor utomlands; de kombinerar ofta sin semester med tandbehandlingar. Särskilt människor som bor i länder där arbetskraften är dyr, som Tyskland och England, sparar upp till 70 % på behandlingskostnaderna i Turkiet.

Dessutom kan priserna för tandblekning i Antalya vara lägre än du tror.