Straumann Tandimplantat

Vad som än krävs – det finns en lösning.

Oavsett om du letar efter högkvalitativa estetiska resultat, har ett specifikt medicinskt problem, drar nytta av kortare behandlingstider, behöver en tandersättning eller en hel uppsättning nya tänder: Din tandläkare kommer att skräddarsy dina tänder efter dig på basis av vår omfattande erbjudande av implantat, proteser, material och spjutspets digital teknik kan ge en lösning.

Det bör vara rimligt prissatt

Kostnaden för implantatbehandling varierar beroende på din situation och förväntningar. Baserat på vårt breda utbud hittar du en skräddarsydd lösning anpassad efter dina behov och ekonomiska situation, från det mest komplexa till det enklaste. Oavsett dina behov och förväntningar, lär dig mer om möjligheterna och fråga din tandläkare för detaljer.

måste vara långsiktigt

På Straumann är vi stolta över vår vetenskapligt bevisade excellens. I decennier har vi engagerat oss i teknisk innovation och kompromisslös kvalitet. Långtidsstudier på implantat visar framgång och hållbarhet på 97 % till 100 %*. Studier har visat att 10 år efter implantation fungerar dessa implantat fortfarande bra i 97 % till 100 % av fallen. 

high-end estetik 

Estetik är en av mänsklighetens grundläggande kuriosa. Naturligtvis letar du efter en förstklassig estetisk tandvård. Men vad är ett nytt estetiskt leende? Den konstgjorda tanden ska vara i perfekt harmoni med de omgivande tänderna. Du vill ha hälsosam tandköttsvävnad som täcker dina tänders rötter och naturligt anpassar sig till resten av ditt leende. Protesdelarna ska vara exakt matchade vad gäller färg, form och storlek. Detta kräver ett smidigt samarbete mellan partners: tandläkare, tandlaboratorium och leverantör av dentallösningar. Vi arbetar alla för ett gemensamt mål – att förse patienter med högkvalitativ estetik och skräddarsydda resultat. Det är därför vi har ett nära samarbete och producerar ett gemensamt resultat med världens ledande tandläkare och dettallaboratorium samtidigt som vi använder våra egna högteknologiska laboratorieanläggningar. 

Ett keramiskt alternativ nära naturen

Det finns flera skäl att söka alternativt material. Du kanske vill ha en metallfri lösning eller så har du väldigt höga estetiska krav. Eftersom keramiska implantat ligger nära naturen är de det mest naturliga materialalternativet. Deras färg är som en naturlig tandrot och de lyser inte igenom även hos personer med tunt tandkött. Resultatet av 12 års forskning är en keramisk lösning designad för att möta dina avancerade estetiska behov utan att ge avkall på kvalitet. Det högpresterande zirkoniumoxidkeramiska materialet är ännu starkare än titanimplantat av grad 4.

Implantatbehandling trots komplext hälsotillstånd

Har du diabetes eller har du genomgått strålbehandling mot huvud- och halsområdet? I det här fallet kan minskad läkningsförmåga orsaka dig oro. Exceptionellt implantatmaterial och unik ytteknologi, två av Straumanns innovationer, har visat enastående framgång i ogynnsamma hälsotillstånd**. Detta ger både bättre återhämtning och mer förutsägbara och tillförlitliga resultat liknande de hos friska individer. 

Kortare behandlingstid och omedelbara tillfälliga tänder

Behandling med tandimplantat kräver en rad möten och tid för implantatet att läka. I den så kallade omedelbara processen kan behandlingen förkortas och det finns ingen anledning att se en öppning i dina tänder efter att implantatet placerats.  

Tandutdragning (vid behov), implantatplacering och tillfällig protesrestaurering kommer normalt att göras i ett steg. Tandläkaren kommer att utvärdera din tand- och sjukdomshistoria, klargöra dina förväntningar och förklara dina olika behandlingsalternativ. Det är väsentligt för en framgångsrik omedelbar behandlingsprocess att tandimplantatet eller implantaten omedelbart kan stabiliseras och förankras i benet när de placeras. 

Hjälpa sårläkning och minimera obehag

Vi har en unik gel som innehåller speciella naturliga proteiner. När det appliceras under operation stimulerar det de biologiska processer och celler som är grunden för sårläkning. Du förtjänar att må bra och återhämta dig snabbt; Fråga din tandläkare om problemet.

Digital innovation för dig

Användningen av digital teknik är grunden för modern tandvård. Dessa ger fördelar för tandläkare, tandlaboratorier och i slutändan patienter.  

Tandläkare kan planera i förväg och bekräfta var ett tandimplantat ska placeras. Digitalt genererade kirurgiska guider hjälper tandläkaren att placera implantatet. Intraorala skannrar gör obekväma tandavtryck onödiga. 

Dentala laboratorier kan designa och tillverka din krona, bro eller kompletta nya tänder med hjälp av digital data från din mun. De kan göra detta i förväg så att du kan få dina nya tänder på tandutdragningsdagen. Resultaten är mycket estetiska eftersom laboratoriet kan skräddarsy denna restaurering utifrån din individuella situation. 

Digital innovation kan till och med hjälpa dig att kontrollera din munhälsa och kommunicera med en tandläkare på distans. En teknik som används flitigt i tandjusteringsprocesser. 

Alla dessa tekniker är utformade för att göra tandbehandling mer effektiv och bekväm och hjälpa till att spara pengar och tid. 

Vad är ett tandimplantat? 

En naturlig tand består av en tandrot som sitter tätt i käkbenet och en tandkrona som är den synliga övre delen av tanden. 

Ett tandimplantat ersätter den naturliga tandroten. Det är ett litet men starkt stöd av biokompatibla metaller eller keramik som placeras i käkbenet istället för en tandrot. Implantatet fungerar som en bas för att fixera enstaka kronor eller flera tandrötter, eller kan fungera som ett ankare för alla käktandproteser. 

Varför välja en tandimplantatlösning?

Skyddar käkbenet och ansiktsstrukturen 
Våra naturliga tänder hjälper till att hålla benet starkt och friskt. Krafterna vi skapar när vi tuggar överförs från tandrötterna till käken och stimulerar bevarandet av bentätheten. Om en tand saknas får benet runt den inte denna varning och kan börja gå tillbaka med tiden. När benet krymper kan formen på ditt ansikte förändras med tiden. 

Tandimplantat överför tuggkrafterna till käkbenet, vilket hjälper dig att behålla en frisk käke och därmed din ansiktsstruktur. 

Hjälper ditt leende och ditt självförtroende 
En tandimplantatlösning ser ut och känns som dina naturliga tänder – det finns verkligen ingen synlig skillnad. Du kan känna dig mer bekväm med att prata, skratta, äta och till och med kyssa. 

Funktionshjälpande Tandimplantat
fästs på din käke lika hårt som naturliga tänder. Med protesdelen kan du bita och tugga naturligt igen och äta din favoritmat. 

Implantatbehandling är en väl beprövad, vetenskapligt beprövad medicinsk teknik. En omfattande diagnos, personlig konsultation och kompetent tandvård är avgörande för ett framgångsrikt resultat. Det finns två huvudprocesser när man går mot ett nytt leende. 

Standardbehandlingsprocedur

Behandlingslängd: 3 – 4 månader från implantatplacering till slutlig protesrestaurering.

Tidsbesök: I allmänhet är 7 eller 8 möten från det första besöket till den slutliga protesrestaureringen idealiska, även om situationen kan variera från patient till patient.

Varaktighet och möten kan variera beroende på ditt tand- och medicinska tillstånd.