Stör det dig att ditt tandkött syns när du ler?

Vissa människor kan ha överdrivet tandköttsutseende när de ler eller pratar. Detta kan påverka en persons självkänsla. För detta är det många som letar efter en lösning på hur tandköttets utseende ser ut medan de ler. Gum Appearance While Laughing behandlas av läkare med vissa behandlingsmetoder.

Vad är Gum Smile?

Gummy smile, även känt som Gummy smile, är utseendet på tandköttet mer än 2 mm när man ler eller pratar. Det finns några anledningar till tuggummi leende.

Dessa;

  • Variabel utbrott av tänder i barndomen
  • Överaktiv och kort överläppsmuskel
  • Förstoring av övre käkbenet eller nedåtgående rörelse av de övre tänderna
  • Dessa är orsakerna till tuggummi leende. Gumle leende är vanligare hos kvinnor.

Gummy Smile Behandlingsmetoder

De som har problem med tandköttet leende kommer att få hjälp av en läkare och bestämma den mest lämpliga metoden för gummileende behandlingar för dig. Så vad är dessa metoder?

  • Med tandförlängningsmetoden kan problemet med det gummiaktiga leendet övervinnas.
  • Botulinumtoxininfektion
  • Ortodontisk kirurgi och behandling
  • Om du också upplever problem med gingivalleende kan en av dessa behandlingsmetoder tillämpas genom att konsultera din läkare. Vilken metod som kommer att tillämpas bestäms av din tandläkare.

Vem kan få Gummy Smile-behandling?

Alla som är över 18 år och har problem med gingivalleende kan få en gummy smile-behandling. Men i vissa fall kan detta inte göras, och applikationen med ett gummiaktigt leende bör inte appliceras på ammande kvinnor och gravida kvinnor.

Hur länge varar Gummy Smile-effekten?

Människor som har problem med ett gummiaktigt leende kan ha en tendens att gömma sig medan de skrattar och pratar i sitt sociala liv. Det påverkar en persons självförtroende. Det är viktigt att bli behandlad för detta. Metoden som tillämpas för gummy leende är dock inte en permanent procedur. Men effekten kan vara upp till 4 eller 6 månader.

Det är en praxis som bör göras regelbundet. 6 månader efter bearbetning löser kroppen upp botulinumtoxinet. Därmed är effekten av behandlingen över. Det kan vara möjligt att bli av med detta problem i upp till 6 månader genom att applicera ett gummy smile på en regelbunden basis.