Smile Design

Smile Makeover i Turkiet

Är du inte nöjd med färgen, storleken eller formen på dina tänder? Kan du inte skämmas över den här situationen och le uppriktigt? Det är dock möjligt att uppnå ditt drömleende med några små ingrepp!

Hur går smiledesign till? Vilka studier används?

Smile design; Det är lösningen av de problem som uppstår som ett resultat av att utvärdera relationerna mellan estetiska kriterier som tänder, tandkött, läppar separat och med varandra genom någon estetisk analys och ge personen ett vackrare estetiskt leende.

Först och främst tas fotografier av personen för leendedesign. Estetiska problem upptäcks genom dessa fotografier tagna i digital miljö. Smile-estetik utvärderas på två sätt: vit estetik (relaterad till tänder) och rosa estetik (relaterad till tandkött).

Först och främst utvärderas om det finns några problem med rosa estetik eller vilka förändringar som kommer att göras. För detta kan patientens tandköttsnivåer ändras, och hängande tandkött korrigeras med laser. Därefter utvärderas vit estetik.

Tillståndet för tänderna, tandköttet och benen, färgen och deformiteterna på tänderna bestäms av vilka material som ska elimineras. I den digitala miljön bestäms den idealiska storleken, färgen och formen på tänderna genom att följa det gyllene snittet.

Efter att alla analyser är genomförda görs en modelleringsstudie genom att ta mätningar från patienten. Således har patienterna möjlighet att se leendedesignen utan någon procedur i munnen ännu. Efter denna applikation som kallas ” mock up ” startas laboratoriestudier.

Vilka material används för tänder i smile design?

De mest föredragna materialen är glaskeramik. Med porslinslaminat erhålls mycket estetiska resultat med minimal förlust av material från tänderna, och ibland även utan någon skärmetod som kallas “prepress”.

Förutom porslinslaminat är zirkonium , Emax -kronor och kompositlaminat bland de andra materialen som används.

Vilka problem eliminerar smile design?

När vi chattar med någon är vi först uppmärksamma på deras tänder. Därför uppträder en person som har problem med sina tänder, tandkött och leende mer skyggt och olyckligt i sina sociala relationer med sin omgivning.

Leendedesignen ökar personens självförtroende, så han känner sig gladare när han tittar sig i spegeln och är mer omtyckt av människorna omkring honom. Ibland kan trängsel i tänderna, missbildningar eller stängningsproblem till och med leda till ledproblem hos människor. Efter leendedesignen förs stängningen av tänderna till den ideala positionen, så sådana problem undviks.

Hur lång är behandlingsprocessen?

Behandlingsprocessen varierar beroende på de procedurer som ska utföras. 6-7 dagars behandling räcker endast för förändringar relaterade till personens tänder. Men tandkött, läppar etc. Om mjukvävnadsförändringar krävs kan processen ta lite längre tid.