Saker Att Veta Innan Gör Om Ett Leende

Kön: Det är en av de viktiga punkterna i smile makeover. Manliga ansiktsdrag är i allmänhet skarpare och längre. Kvinnor är mer runda och ovala.

Ålder: Det måste vara över puberteten för att störa vissa käkstrukturer. I vissa fall kan större problem undvikas genom att tidigt ingripa uppmärksamma om det är det.

Hudfärg: Ditt val av tandfärg som inte är lämplig för din hud kan hindra dig från att nå det resultat du förväntar dig. Naturlighet och harmoni leende makeover är mycket viktigt.

Ansiktsform: Ansiktets rundhet, skärpa, läpptjocklek, mun och käkstruktur är bland de avgörande faktorerna vid val av tänder.

Typer av Smile makeover

Smile makeover är en applikation som har estetisk oro och som också måste ge patientens funktionella komfort. Därför är vad patienterna vill ha och förväntningar mycket viktigt. Det finns vissa funktioner i denna design. Vi kan förklara dem på följande sätt:

Sportigt leende: Vi kan säga att det är det mest föredragna i applicering av smile makeover. I denna applikation är framtänderna ett klick längre än de laterala framtänderna. Således får ansiktet en mer attraktiv bild.

Attraktivt estetiskt leende : Vi kan säga att det är applikationen som har första platsen. Det är en applikation som görs med de två främre tänderna som är längre än de andra tänderna. Denna bild skapar en coolare, mer feminin look speciellt för kvinnor.

Sofistikerat leende: Denna applikation skapas genom att fram- och sidotänderna är alla i samma storlek och i samma linje. En mer mogen bild erhålls.

Behandlingarna som ingår i smile makeover

Bindning: Det är en enkel metod som används vid frakturer, karies, små sprickor i tänderna. Ett tunt lager tas från den skadade tanden och ett ämne som kallas bolding appliceras. Tandläkaren skapar ett estetiskt utseende genom att forma tanden med stor omsorg. Den kan också enkelt appliceras på små utrymmen mellan tänderna.

Laminerat porslin : Det är ett mycket tunt lager som appliceras på tanden utan att skada den naturliga tanden. Det appliceras på sneda tänder, trasiga tänder, svärtade tänder efter fyllning och skadade tandinriktningar på grund av käkben.

Pink Aesthetics (Gum Aesthetics): Smile makeover är inte bara ett arbete på tänderna. Munnen som helhet bör motsvara det gyllene snittet. Vissa tandkött kan dra tillbaka med tiden. I sådana fall återgår tänderna till sitt naturliga utseende med metoden som appliceras på tandköttet.

Dessutom, om tandköttet, som kallas gummiaktigt, är för synligt, tillämpas den rosa estetiska metoden. Med hjälp av laser skjuts tandköttet till önskad nivå. Rosa estetik;

Regenerativ: Det används vid tandskador orsakade av olika sjukdomar.

Gingivektomi : Används för tandköttstillväxt. Dessutom skärs överskottet av tandköttet.

Gingivoplastik: Den appliceras för att reglera bildnivån på tandköttet som är för störande.

Kronförlängning : Generellt blir tandkronan kortare som ett resultat av att sönderfallen sjunker till den lägre nivån. Detta stör symmetrin i tandstrukturen.

Ortodontiska behandlingar:

På grund av käkens smalhet eller bredd tar tänderna plats på andra sätt än de borde vara i munnen. Om käkstrukturen är smal, är tänderna i linje med tänderna. Om den är bredare än nödvändigt, bildas luckor och sekvensen sätter sig. Vid dessa störningar syftar man till att återställa tänderna och käkbenet till det normala.

Det mest effektiva resultatet i detta avseende är ortodontisk behandling, och proceduren som kallas tandställning appliceras på tänderna. När denna behandling inte behövs vid smile makeover appliceras den inte. Anledningen är att det kräver en långvarig process.

Tandblekning (vit estetik):

Det är en metod som tillämpas på patienter med färgstörning i tandstrukturen. I denna applikation, som inte orsakar några skador på tänderna, avlägsnas fläckarna på tandytan med enkla metoder.

Tandimplantat _

Det är en metod som används vid tandlossning på grund av olika anledningar. Metallen i form av en liten skruv erhållen från titanmaterialet placeras i käkbenet och smälts samman. Sedan fixeras ett ämne som liknar tandstrukturen på tandköttet. Slutligen tillverkas porslinständer och får ett estetiskt utseende.

Forma läppkonturer:

Läppar är lika viktiga som tänder för ett estetiskt leende. Tunn och inverterad läppstruktur kommer att förhindra det estetiska utseendet även om dina tänder är perfekta. På samma sätt, om överläppskurvan inte är tydlig eller inte skapar en symmetrisk separation, kan det önskade resultatet inte erhållas. Konturprocessen runt läpparna avslöjar en framträdande och fyllig läpp.

Zirkoniumkrona :

I allmänhet skapar metallfärgade beläggningsapplikationer inte ett estetiskt utseende. Därför kommer användningen av zirkonium in i bilden. Denna substans, som är färgen på tanden, är gjord för att appliceras på tanden med olika blandningar. Det märks alltså inte att det finns en beläggning på tanden.

Rotbehandling:

Denna applikation används vid tandproblem som inte kan åtgärdas. Vid inflammation och förfall av tandroten tas tandnerverna i roten bort. De öppnade kanalerna är fyllda med den aktiva substansen. Det täcks sedan.

Smile Makeover Behandlingsprocess

Vid den första undersökningen hålls ett långt möte med läkaren. Alla dina ansiktsproblem som du är medveten om eller inte upptäcks. Vilka rutiner som ska tillämpas, patientens önskemål, önskade eller oönskade operationer bestäms.

Om ortodontisk behandling krävs under denna period kan perioden förlängas upp till 6 till 8 månader.

Dessutom påverkar läkarens densitet och tillgången på material också förlängningen eller förkortningen av tiden.

Om patienten endast kommer att behandlas för tand- och tandköttsbesvär kan denna period vara mellan 2 och 3 veckor.

Efter denna process är den huvudsakliga applikationsdelen godkänd. Detta görs på två sätt.

Först tas ett foto av patientens tand och dess omgivning. Fotografiet överförs till digitala medier och tas för granskning. Programvaran används för detta jobb.

Tandprofiler med olika strukturer placeras på bilden och deras kompatibilitet med ansiktet utvärderas. Den lämpligaste profilen väljs och tolkas och behålls som en skiss.

Det andra steget görs med tandmodellen tagen från patienten. Denna modell är gjord av tillfälliga material. Innan proceduren utförs utvärderas patienten genom att fästa den på naturliga tänder.

Eftersom dessa tillfälliga tänder ger tydliga resultat på patienten görs korrigering, tillägg, olika förändringar och den slutliga formen ges. Således kommer du att ha chansen att se resultatet innan processen startar.

Fördelar med Smile Makeover Treatment

Det är en behandling som inkluderar en hälsosam munstruktur såväl som estetisk oro.

Tandstängning eliminerar problemet.

Färgdefekter och fläckar tas bort.

Naturliga tänder skyddas eftersom de är täckta med ett speciellt lager.

De utrymmen som skapas av saknade tänder är fyllda med faner.

Trasiga tänder repareras.

Tandköttsstörningar elimineras.

Delade tandspalter täcks.

Det ger ett estetiskt utseende.

Den erbjuder hälsosam tand- och munvård.

Det eliminerar skrattfobin och ger ett självsäkert leende.

Naturliga tänder erhålls.

Det får dig att se yngre och mer attraktiv ut.