Kan tandborsta efter implantatskruvinsättning?

implantera; Det är en procedur som bygger på att man på konstgjord väg sätter in en tand i munnen ifall tandrötterna förfaller eller tänder som inte kan regenereras tas bort.

Medan implantatet görs ska en skruv sättas på hakan och den ska vänta i några dagar och hakan ska få anpassa sig till ett nytt material. Efter att skruven har satts in; Man bör veta vad man ska göra, om man ska borsta tänderna och hur länge särskild uppmärksamhet bör ägnas efter att skruven har satts in.

Vad görs efter att implantatskruven har satts in?

Det finns vissa situationer som måste göras efter att implantatet har satts in. I synnerhet är instruktionerna som ska ges av tandläkaren som utför proceduren av stor betydelse i processen efter att skruven har satts in.

I detta sammanhang är följande saker att göra efter att implantatskruven har satts in:

  • Att inte låta fasta material komma i kontakt med skruven i munnen.
  • Se till att endast vätskeinnehållande livsmedel konsumeras genom att ge möjligheten
  • För att säkerställa användningen av produkter med ett pH-värde närmast den neutrala nivån bland munvårdsprodukter och godkända av tandläkaren.
  • Att känna till gränsen för kraft som ska appliceras vid användning av munvårdsprodukter och tandborste
  • Det finns saker som behöver göras och saker som behöver uppmärksamhet.

Kan tandborsta efter implantatskruvinsättning?

En implantatskruv är en speciell metallbelagd struktur i vilken tanden som ska tillverkas kommer att placeras. Som kan förstås av ordet skruv har den en projektion på en halv centimeter. Närvaron av en sådan implantatskruv i munnen kommer att orsaka mer omsorg vid tandborstning och behovet av att känna till den nödvändiga tekniska tandborsningstaktiken.

För det första kommer emaljstrukturen i området där implantatskruven är placerad att vara i ett mycket känsligt tillstånd. Naturligtvis kan emaljstrukturen, som är känslig efter penseldrag, bli mer irriterad. Dock; Inga problem kommer att uppstå när tandborstning görs med ovala rörelser, känsligt tryck och med lämplig tandkräm.

I vilka situationer är det inte att borsta efter implantatskruvinsättning?

Reaktionen hos varje person som en kropp efter att implantatskruven har satts in skiljer sig från varandra. Även om det är möjligt för vissa människor att ha uppblåsthet den första dagen på grund av deras känsliga munstruktur, kommer vissa människor inte att uppleva någon smärta och svullnad.

Förutom de instruktioner som ska ges av tandläkaren; I fall som överdriven svullnad av tandemaljen, svår smärta, domningar i käkstrukturen, bör tandborstning inte göras. Eftersom implantatskruven sitter i munnen i cirka tre dagar kan tandborstning utföras under lämpliga förhållanden dagen efter att svullnaden är över.

Dessutom; Reaktionen på implantatskruven kommer att förändras beroende på ålderssituationen, kroppens hälsotillstånd och speciellt munnen. I sådana faktorer bör tänderna borstas genom att följa tandläkarens kommandon.